Fysikaaliset hoidot

Fysikaaliset hoidot voidaan jaotella seuraavasti:

Pintalämpöhoidot, joilla pyritään lihaksen venyvyyden lisäämiseen ja lihasjännityksen vähentämiseen sekä yleiseen rentouteen. Nimensä mukaisesti hoitovaikutus jää pinnalliseksi.

Syvälämpöhoidot, eli ultraääni, jota käytetään hoitomuotona, kun hoitokohde on syvemmällä. Ultraäänihoidon vaikutus voidaan raja tarkasti halutulle alueelle. Hoitokohteita voi olla erilaiset vammat, lihaskireydet jne.

Kylmähoidot, joita käytetään niin akuuttien vammojen kuin pitkittyvienkin vammojen hoidossa. Tyypillinen kylmähoidon käyttö on tuoreet tuki- ja liikuntaelimistön vammat ja niiden ensihoito. Vamman sattuessa nopea kylmähoito vähentää kudosvauriota, turvotuksen syntyä, lihasaitiopainetta ja näin veren kasautumista vamma-alueelle. Kylmähoito nostaa myös kipukynnystä, joten se on myös siinäkin tapauksessa hoidollisesti hyvä hoito.

Sähkökipuhoidot, joilla pyritään vilkastuttamaan aineenvaihduntaa, vähentämään kipua, rentouttamaan lihaksia tai aktivoimaan lihaksia ja saamaan esim. lihassupistus aikaiseksi.

fysikaaliset_hoidot