Harjoitusterapia
HARJOITUSTERAPIA

Terapeuttinen harjoittelu on tutkittuun tietoon perustuvaa aktiivisten ja toiminnallisten menetelmien käyttöä asiakkaan toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden kaikilla osa-alueilla. Harjoittelussa pyritään vaikuttamaan asiakkaan fyysisiin ominaisuuksiin ja kipuun sekä aktivoimaan tietoinen suhde kuntoutumiseen.

Terapeutin ohjaamassa harjoittelussa voidaan keskittyä tiettyihin lihaksiin tai niveliin tai laajemmin yleiskunnon ja toimintakyvyn kohottamiseen. Terapeutti laatii asiakkaalle yksilöllisen harjoitussuunnitelman, jossa keskitytään asiakkaan tärkeimpiin kehityskohteisiin, olivatpa kyseessä kävelyn ja tasapainon haasteet tai lihaskireyksien rajoittama liikkuvuus. Harjoittelua voidaan toteuttaa vastaanotolla, kuntosalilla tai kotona ja mukana voidaan käyttää tarvittaessa liikkumisen ja toiminnan apuvälineitä. Terapeuttinen harjoittelu voi tapahtua yksin tai ryhmässä.

Keskeistä terapeuttisessa harjoittelussa on lisätä asiakkaan ymmärrystä esimerkiksi virheasennoista tai haitallisista toimintamalleista kipujen ja toimintakyvyn rajoitteiden taustalla sekä pyrkiä muokkaamaan näitä terapeutin ohjauksessa.

OTA MEIHIN YHTYETTÄ JA KYSY LISÄTIETOJA