Ravintovalmennus
RAVINTOVALMENNUS

Ravinto on äärimmäisen tärkeä osa terveyttämme, jaksamistamme ja hyvinvointiamme. Sillä on vaikutuksia vastustuskykyyn, unenlaatuun ja palautumiseen. Ravinnosta pitäisi saada riittävät ravintoaineet kehon peruselintoimintoihin sekä riittävästi energiaa päivittäisen aktiivisuuden kattamiseen.

Ruoka on myös nautinto, mutta liiallisesti nautiskelemalla saattaa paino karata käsistä.

Nykyään tietoa ravinnosta on saatavilla paljon erilaisista lähteistä, mutta kaiken tämän tiedon keskellä on helppo hämmentyä, kuinka kannattaisi toimia.

Ravintovalmentaja on ravitsemuksen personal trainer, jonka kanssa opetellaan yhdessä ravitsemuksen perusasioita ja viedään niitä käytäntöön edeten askel kerrallaan kohti pysyvästi parempia elämäntapoja. Hyvä ravitsemus ei ole valmiin ruokavalion pilkuntarkkaa noudattamista tai asioista kieltäytymistä, vaan järkevien valintojen ja tapojen opettelemista, joustavuutta ja kohtuutta. Kun perusasiat ovat kunnossa, mahtuu ruokavalioon säännöllisesti myös herkkujakin.

Hyödyt ravintovalmennuksesta, jos haluat terveyttä tukevaa ravitsemusta, jaksamista arkeen, painonhallintaa ja järkevää painonpudotusta tai ohjausta liikkumista ja urheilua tukevaan ravintoon. Ravintovalmennus on toteutettavissa sekä livenä että etänä.

Yksittäinen ravintovalmentajan konsultaatiotapaaminen kestää 90 minuuttia. Täytät ennalta ruokapäiväkirjan, jonka valmentaja analysoi ennen tapaamista ja saat palautteen ruokailuidesi kokonaisuudesta sekä olennaisimmista kehityskohteista. Tarvittaessa sinulle rakennetaan esimerkki tavoitteidesi mukaisesta päivän ruokailusta, jossa hyödynnetään suosikkiruokiasi täydennettynä tarvittavilla lisäyksillä tai muutoksilla.

Ravintovalmennukseen kuuluu konsultaatiotapaamisen lisäksi kaksi kuukausittaista tapaamista sekä sähköpostituki tapaamisten välillä. Ensimmäisellä tapaamisella päätetään yhdessä tavoitteet sekä ensimmäiset toimenpiteet, joita lähdet toteuttamaan matkalla kohti niitä. Jatkossa valmennuksen aikana tavataan kahden viikon välein, seurataan edistymistäsi ja tehdään tarvittavia muutoksia. Pysyvää muutosta ei tehdä kerralla pistämällä kaikki uusiksi, vaan ajamalla muutos arkeen tapa kerrallaan.

OTA MEIHIN YHTYETTÄ JA KYSY LISÄTIETOJA